Visar alla 30 resultat

Retro Väckarklocka

Darth Vader Väckarklocka

249,90kr

Retro Väckarklocka

Digital Väckarklocka Retro

249,90kr
Rea!

Retro Väckarklocka

Fjärrstyrd Väckarklocka

Det ursprungliga priset var: 2090,90kr.Det nuvarande priset är: 1490,90kr.

Retro Väckarklocka

Gammaldags Väckarklocka

449,90kr

Retro Väckarklocka

Helt Tyst Väckarklocka

349,90kr
Rea!

Retro Väckarklocka

Radio Väckarklocka DAB+

Det ursprungliga priset var: 1990,90kr.Det nuvarande priset är: 1190,90kr.

Retro Väckarklocka

Star Wars Väckarklocka

249,90kr
Rea!

Retro Väckarklocka

Tyst Väckarklocka

Det ursprungliga priset var: 490,90kr.Det nuvarande priset är: 390,90kr.

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Analog Retro

249,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Design

590,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Gammal Stil

449,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Gammaldags

549,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Guld

1190,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Häst

590,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Mässing

449,90kr
349,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Med Termometer

390,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Metall

349,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Mp3

990,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Radio

1690,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Retro Digital

1190,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Retro Rosa

349,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Röda Siffror

349,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Rymdraket

249,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Snygg

349,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Tyst

349,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Tyst Urverk

390,90kr

Retro Väckarklocka

Väckarklocka Vintage

290,90kr

Retro Väckarklocka

Yoda Väckarklocka

249,90kr

Vad är en Vintage- eller retro väckarklocka ?

Det är en bra fråga. Om du aldrig har hört talas om den bör du kanske sätta orden vintage/retro och Bluetooth i samma mening. En vintage- eller retroradio kombinerar vintage- och retrodesign med dagens moderna teknik. Den yttre designen är gammal, men inuti enheten finns den senaste anslutnings- och ljudtekniken som finns i de flesta av dagens enheter.

Vem är våra vintage-radioapparater avsedda för?

Våra vintage-radioapparater är utformade för personer som älskar radioapparater och högtalare från förr, men som samtidigt vill ha den senaste tekniken.Dessa enheter är idealiska för personer som vill kombinera vintage/retro med modernt. Dessa radioapparater är mycket populära eftersom de får det bästa av två världar. De kan vara den perfekta presenten för äldre personer.

Vad ska du tänka på när du köper en retro väckarklocka ?

Det finns många saker att titta på när du bestämmer dig för att köpa en retro/vintage-radio.

Ljudet

Precis som för alla andra ljudenheter är den viktigaste och avgörande faktorn högtalarens ljudkvalitet. En bra vintage-radio har ett klart ljud utan distorsion och detta kriterium är mycket viktigt för oss! Alla våra radioapparater har en oklanderlig ljudkvalitet. Distorsion uppstår vanligtvis när du höjer volymen på en högtalare. Men ibland kan den finnas på vilken volym som helst som statisk. Ett bra knep för att testa detta är att slå på radion och höja volymen till max medan du inte spelar något på den. Så ingen musik, inget ljud och skruva upp volymen, lägg sedan öronen nära högtalaren och om du inte hör något har du en högtalare av hög kvalitet. Diskant, mellanregister och bas ska alla vara närvarande. Om en radio till exempel har för mycket bas, saknas vanligtvis mellan- och diskantljudet, vilket resulterar i ett dämpat ljud. Om radion har mycket låg bas blir ljudet för platt. Försök alltid att hitta den bästa kompromissen och leta efter en radio som har lite av varje. Leta också efter sådana som har rattar för att välja diskant- och basnivå.

Faktorn konnektivitet

Vi talar om vintage och retro Bluetooth-radioapparater, så ja, de bör alla ha Bluetooth-anslutningar. Men det finns flera olika typer av Bluetooth-anslutningar. Den senaste Bluetooth-versionen är 5.0, som har högre hastigheter och gör det möjligt att överföra mer data. Detta kan leda till bättre ljudkvalitet. Du bör leta efter en enhet som har minst Bluetooth version 4.0 eller högre. En mycket intressant funktion när det gäller anslutningsmöjligheter är Wi-Fi och DLNA med möjlighet till internetradio. Om du har en trådlös router hemma kan den här funktionen vara användbar. Det gör det möjligt för radion att ansluta till internet och strömma radion, vilket är mycket användbart för personer som har dålig radiomottagning i traditionellt FM-läge. Helst ska högtalaren du väljer också ha en AUX- eller Line-in-portkontakt så att du också kan ansluta din streamingenhet (smartphone, surfplatta, bärbar dator, dator) via en kabel. Trådlösa anslutningar och Bluetooth-anslutningar är inte särskilt stabila, så det är bra att även ha möjlighet till en trådbunden anslutning. Dessutom är ljudkvaliteten för en trådbunden anslutning bättre än för en Bluetooth-anslutning, vilket gör det till ett bra val för dem som är krävande när det gäller ljudkvalitet. Slutligen bör du leta efter en vintage-radio med en USB-laddningsport så att din mobila enhet inte laddas ur när du spelar musik på radion. På så sätt kan du strömma musik kontinuerligt och ha ett fullt batteri när du är klar.

Faktorn bärbarhet

Om du vill ta med dig högtalaren måste du titta på retro-radioapparater som har ett inbyggt batteri. Utan den här funktionen kommer du alltid att sitta fast med högtalaren ansluten till ett vägguttag. Det är inte så enkelt som det låter. Varför är detta fallet? Radios med inbyggt batteri är i allmänhet mindre i storlek. Mindre storlek innebär mindre högtalare, vilket innebär att ljudkvaliteten inte blir lika bra som med en större högtalare. En stor högtalare har vanligtvis en djupare bas medan en liten högtalare har ett platt ljud. Du kan dock inte bära en stor högtalare lika lätt som en liten, så försök att hitta en kompromiss mellan de två. Om det är bärbarhet du vill ha, välj de som har ett inbyggt batteri. Om du framför allt vill ha ljudkvalitet ska du välja ett eluttag.

Utformningen av en gammal radio

En av de främsta anledningarna till att du är intresserad av Bluetooth-radioapparater i vintagestil är naturligtvis designen. Du vill ha en högtalare med vintage-design, så smak kan vara subjektiv. Vi råder dig att välja en vintage-radio med bra byggkvalitet och bra material. Trä är också det bästa valet, eftersom det bidrar till ljudkvaliteten. Guldpläterade kontakter förbättrar också ljudkvaliteten, och metallknappar är alltid bättre än plastknappar.